ZwangerFit® Coaching - partnerles

Kun je niet wachten om je kindje te ontmoeten? Kijk je uit naar jouw bevalling? Of zie je er juist tegenop? Angst voor baringspijn kan zorgen voor veel spanning. Het helpt om hierover te praten, voorlichting te krijgen en te begrijpen wat er nu eigenlijk gebeurt tijdens een bevalling. 

In deze voorlichtingsbijeenkomst bereid je je samen met je (beval)partner voor op de bevalling. Het eerste deel bestaat uit informatie over de verschillende fasen van de bevalling. Hier is ook alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. In het tweede deel van de avond deel ik praktische tips en er wordt geoefend met verschillende houdingen, ademhalingen en massage technieken, die kunnen worden ingezet bij het opvangen van de weeën. De rol van de partner tijdens de bevalling is een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst. Dit kan uiteraard ook je moeder, zus of een goede vriendin zijn.

 

ZwangerFit® Coaching - babyles

Veel nieuwe ouders voelen zich onzeker. Je moet wennen aan de nieuwe situatie en krijgt veel nieuwe verantwoordelijkheden. Het is heel normaal dat je een poos zoekende bent. Elk kind is weer anders, er is niet één standaard gebruiksaanwijzing. 

In deze bijeenkomst ontmoet je andere ouders en deel je ervaringen met elkaar. Vanuit mijn achtergrond als kinderfysiotherapeute (MSc) zal ik uitleg geven en vragen beantwoorden over de vroege (motorische) ontwikkeling en het gebruik van draagdoeken en draagzakken. Hierna is er ruimte om zelf te oefenen met draagtechnieken of het uitlokken van motoriek. Je krijgt toegang tot instructievideo's om thuis verder te oefenen.

Kindjes tot 1 jaar oud zijn welkom. Vermeld bij de aanmelding even hoe oud je kindje is op het moment van de bijeenkomst en of je al ervaring hebt met het gebruik van draagdoeken/-zakken. Gelieve voor oudere broertjes/zusjes opvang te regelen.

Bijeenkomsten 2O23

Partnerlessen:

Woensdag 12 april, 19.OO - 21.OO uur

Woensdag 14 juni, 19.OO - 21.OO uur

Woensdag 13 september, 19.OO - 21.OO uur

Woensdag 13 december, 19.OO - 21.OO uur

Babylessen:

Zaterdag 11 maart, 9.OO - 11.OO uur

Zaterdag 27 mei, 9.OO - 11.OO uur

Zaterdag 29 juli 1O.OO - 12.OO uur

Zaterdag 21 oktober, 9.OO - 11.OO uur

Meld je aan via e-mail: info@fysioBijAnoek.nl.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in de oefenzaal van Fysiotherapie De Groote Wielen in Rosmalen: 

Gezondheidscentrum De Groote Wielen

Groote Wielenlaan 85, 5247 JA Rosmalen