Het dragen van je kindje heeft heel veel voordelen. Het huid-op-huid contact zorgt voor rust en ontspanning. Door de nabijheid leer je je kindje goed kennen en kun je makkelijker en sneller reageren op signalen die je kindje afgeeft. Ook is babydragen goed voor de ontwikkeling van je kindje. Met een goede techniek is dragen comfortabel voor ouder en kind.

 

De workshops duren 90 minuten en zijn geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 1 jaar oud. Er is bewust gekozen voor kleine groepjes (maximaal 6 baby's), zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. 

Workshop 1: Kennismaken met babydragen

Deze workshop is een inleiding tot babydragen. Er wordt verteld over de achtergrond en mogelijkheden van babydragen. Tijdens de workshop maak je kennis met verschillende systemen, zoals een draagzak, draagdoek en ringsling. De voor- en nadelen van elk systeem worden besproken. Zo kun je kiezen welk product het beste bij jou en je kindje past. Er wordt uitgelegd hoe je een draagdoek- of draagzak op een veilige manier gebruikt.

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

  • Je wilt je kindje dragen in een draagdoek of draagzak, maar weet niet waar te beginnen.
  • Je hebt verschillende producten gezien en wilt advies bij het maken van een keuze.
  • Je wilt een draagdoek of draagzak gebruiken. Hoe kan dit veilig?
  • Je kindje heeft een aandoening en je wilt graag onder begeleiding beginnen met dragen. Voor deze groep kinderen is het mogelijk om na de workshop een 1-op-1 draagconsult in te plannen met onze kinderfysiotherapeut.

 

We oefenen tijdens de workshop met (verzwaarde) poppen. Wil je graag je kindje meenemen, dan is dit geen probleem. Er is tijdens de workshop voldoende ruimte om te voeden of verschonen. Mocht je zelf al een draagdoek of draagzak in huis hebben, neem deze dan mee naar de bijeenkomst. Er zijn verschillende producten op de locatie aanwezig om uit te proberen. Er worden géén producten verkocht tijdens de workshop.

Workshop 2: Aan de slag met babydragen

In deze workshop leer je hoe je op een veilige manier gebruikt maakt van de eigen draagzak of draagdoek. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je een draagdoek knoopt, of een draagzak vastzet. Er zijn (verzwaarde) poppen om mee te oefenen. Daarna kun je onder begeleiding je kindje in de draagdoek of -zak zetten en wordt er gecontroleerd of alles goed zit. Ook is het mogelijk om een ander draagsysteem uit te proberen. Aan het einde van de bijeenkomst worden instructievideo’s toegestuurd, zodat je dit thuis nog eens kunt oefenen.

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

  • Je hebt een draagdoek of draagzak gekocht (of gekregen), maar weet niet zo goed hoe het werkt.
  • Je gebruikt de draagdoek of draagzak nauwelijks, omdat je het alleen maar ingewikkeld vindt.
  • Je vraagt je af of je de draagdoek of draagzak wel goed (en veilig) vast hebt zitten.
  • Je kindje wordt onrustig wanneer het in de draagdoek of draagzak zit.
  • Je gebruikt al een draagdoek of draagzak, maar wilt ook eens iets anders proberen.